ALOE VERA

Aloe vera bitkisinin yaprakları üç katmandan oluşur: iç jel veya müsilaj (% 99,5 su), orta lateks katman ve dış katman veya kabuk. Bitkinin geri kalan% 0,5'i ise 75’ten fazla çok çeşitli kimyasallardan oluşmaktadır.

CİLDE FAYDALARI: 

  • Cildi rahatlatır: Kaşıntı veya tahrişi yatıştırır. Aloe verayı diğer sakinleştirici ürünlerinizle birlikte kullanabilirsiniz

  • Transepidermal su kaybını (TEWL) önler: Deri susuz kaldığında transepidermal su kaybı meydana gelir, bu da kuruluğa ve iltihaplanmaya neden olur. Aloe veradaki fitosteroller kaşıntı ve tahrişi yatıştırır ve transepidermal su kaybını önler. Bu güneş yanığı veya rüzgar yanığı olduğunda gerçekten önemlidir.

  • Cildi soğutur ve nemlendirir: Yanıklar bölgelerde cildi soğutur ve nemlendirir. Aynı zamanda daha iyi bir bariyer oluşturur. Aloe vera özünün bu kadar nemlendirici olmasının bir sebebi de içerisinde bulunan % 99,5 oranındaki su. Ayrıca egzama veya sedef hastalığında iyileştirici bir etki değil, nemlendirici bir etki verebilir.

  • Sivilcelerin iyileşmesini teşvik eder: İçerdiği salisilik asit sayesinde sivilce çıkmasını tedavi etmeye yardımcı olabilmesine rağmen aloe verayı sivilce için faydalı kılan nemlendirici özelliğidir.

BİLEŞEN TÜRÜ: Yumuşatıcı

BAŞLICA FAYDALARI: Cildi rahatlatır, yumuşatır ve nemlendirir. 

KİMLER KULLANMALI: Genel olarak, güneş yanığı ve rüzgar yanığı gibi yanıkları yatıştırmak ve cildini nemlendirmek isteyen herkes.

NE İLE KULLANILMALI/ NE İLE KULLANILMAMALI: Nemlendirici ve yatıştırıcı etkilerini ortadan kaldıracak alkol içeren aloe vera ürünlerinden kaçınılmalıdır. Ayrıca herhangi bir acı veya tahrişi daha da kötüleştirebilecek kimyasal eksfolyantlarla birleştirilmemelidirler. Yanığı olanların ısıyı içeride hapsedecek bir merhem veya vazelin ile kullanmaları önerilir.