AVOKADO YAĞI

Avokado çok yüksek lif, düşük şeker içerir ve ihtiyacımız olan tüm multivitamin kofaktörlerine (potasyum, sodyum, magnezyum, A, C ve K vitaminleri, folik asit, B6 vitamini ve niasin) sahiptir. Aynı zamanda çok güçlü bir antioksidan aktiviteye ve yüksek konsantrasyonda tekli doymamış yağa sahiptir. Avokado yağı cilde birçok yönden yardımcı olur ve bu nedenle onu çeşitli maskelerde, kremlerde ve nemlendiricilerde bulabilirsinizç 

CİLDE FAYDALARI: 

  • Toplam kollajen içeriğini teşvik eder ve etkiler: Avokado yağının kollajeni artırıp artırmadığını göstermek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulmasına rağmen, araştırmacılar kollajeni parçalayan tüm yolları daha fazla azalttığını bildiklerini söylüyor. Fark ettikleri şey, çözünür kolajen içeriğinde bir miktar artış olduğu ve aynı zamanda kolajeni de parçalayan lizil oksidaz enziminin engellediği. 

  • Hasarları en aza indirir: Avokado ve avokado yağı, serbest radikalleri emmeye yardımcı olan E vitamini gibi mükemmel antioksidan kaynaklarıdır ve bunları kullanarak kendimizi çevresel zararlardan koruyabiliriz.

  • Mitokondride metabolik enerji sürecini artırır: Serbest radikalleri azaltarak ve lipid peroksidasyonunu azaltarak yapar bunu yapar. Deride enerji üretiminin artmasını istenilir çünkü hücre yenilenmesini isteriz. Lipid peroksidasyonu hücrelerin lipid hücre zarının korunmasıdır, bu yüzden bunu deriden de isteriz.

  • Cildin nemini korumasına yardımcı olur: Avokado yağı yumuşatıcı görevi de görebilir ve tıkayıcı özelliklere sahiptir. Yani hem cildi yumuşatır hem de nemlendiricileri ve yumuşatıcıları cilde hapseder.

  • Enflamasyonu en aza indirir: Akneye eğilimli cilde yağ sürmek istemeyeceğinizi düşünebilirsiniz ancak bu durumda antienflamatuar özellikleri nedeniyle egzama ve sedef hastalığından seboreik dermatite ve akneye kadar her şeye avokado yağı sürmenizi önerilir. Bezlerinizi tıkamayacak ve daha fazla sivilceye neden olmayacaktır çünkü gerçekte sivilce sadece bezlerin tıkanması değildir. İltihaplı bir süreçtir, bu nedenle iltihap önleyici özellikleri kullanmak bunun için harika olur. 

  • Saç derisi kuruluğunu ve dökülmeyi tedavi eder: Avokado yağının kuru ve dökülen saç derisini iyileştirir. Tohum yağının fungisidal ve antibakteriyel aktiviteleri vardır. Bu cilt yüzeyinde mikrobiyom dengesizliği olan seboreik dermatiti olan biri için yararlıdır (eğer cilt yüzeyindeki mikrobiyomu düzenlerseniz, iltihabı azaltırsınız). Bununla birlikte avokado yağı sedef hastalığı veya sebore gibi durumları ele alan ilaçların yerini almaz. Buna karşın ilaç kombinasyonu ve avokado yağının nemlendirici faydaları, bu koşulların semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

BİLEŞEN TÜRÜ: Antioksidan, yumuşatıcı ve antienflamatuar. 

BAŞLICA FAYDALARI: Cildin hidrasyonunu korumasına yardımcı olur ve serbest radikallerin neden olduğu hasarı en aza indirir.

KİMLER KULLANMALI: Antienflamatuar özellikleri nedeniyle egzama, akne, seboreik dermatit veya sedef hastalığı olan herkese avokado yağı önerilir.

NE İLE KULLANILMALI/ NE İLE KULLANILMAMALI: Avokado yağının retinol ile birleştirilmesi önerilir. Retinolün en fazla emilimi, yağda çözünen bir içerikle gerçekleşir. Onu bir yağ ile birleştirmek, emilimi artıracak ve ondan kaynaklanan tahrişi azaltacaktır. Avokado yağının nemlendirme özelliklerine sahip olmasına rağmen, cilde su çekmek için hyaluronik asit gibi bir nemlendirici ile birlikte maksimum nemin kullanılmasının da faydalı olabilir. Avokado yağı ile kontrendike olan hiçbir bileşen yoktur, ancak yağı K vitamini gibi diğer yağlarla kullanmaktan kaçınmanız önerilir. Gerçekten sadece yağın yüzeyinde çok fazla lipid oluşturuyorsunuz. Cilt ve lipitler cilde nasıl nüfuz ettikleri konusunda rekabet etmeye başlarlar, bu yüzden yapmaya çalıştığınız şeyin etkinliğini azaltacaktır.